Wajah Baru Blog Faiq Najmi - Faiq Najmi

29 May 2018

Wajah Baru Blog Faiq Najmi

Setelah hampir 1 tahun Faiq menggunakan template blog yang berwarna kuning dan putih. Template tersebut Faiq dapat di internet dengan hanya mendownload dan Faiq hanya merubah beberapa code yang Faiq perlukan. 

Pada tahun 2018 ini Faiq bercadang untuk menukar template yang baharu dan berlainan dari sebelum ini. Tahun ini Faiq memilih kombinasi warna Hitam dan Putih sebagai warna utama dalam template Faiq. Faiq masih mengambil template ini di internet disebabkan Faiq masih tidak mahir lagi dalam mereka template sendiri.


Template yang kali ini Faiq gunakan agak mudah untuk dikendalikan dan senang untuk pengunjung membaca artikel yang ada. Header blog Faiq masih menggunakan header yang lama dan akan bercadang untuk menukarnya dengan yang baru (Tak Tahu Bila Tukar) . Walaupun ia tiada unsur yang kreatif, tapi Faiq still suka sebab ia kelihatan relevan dan smart. 

Sebenarnya blog ini tidak sepenuhnya siap, sebab Faiq rasa ada code yang perlu diubah dan digantikan dengan code yang lain. So ia perlu mengambil masa yang lama juga untuk siap sepenuhnya. Macam biasa proses penukaran template blog dan coding sepenuhnya oleh Faiq sendiri.

Faiq memerlukan pandangan dan pendapat korang semua tentang template terbaru Faiq ni untuk Faiq membuat pembaharuan. So bagi pembaca boeh tinggalkan pendapat anda di ruangan komen di bawah...

17 comments:

  1. wahh hitam putih nye warna tema blog hehe. just nak suggest 2,3 perkara untuk penambahbaikan:

    1. Letak Archive blog (nampak tajuk entri sekali)
    2. Popolar Post letak sepuluh. meriah sikit haha.
    3. Header blog tu kalau besarkan sikit lagi, cun!

    Tu hanya cadangan. taknak buat takpe tau :) keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih atas suggestion nya :) Inshaallah Faiq akan buat

      Delete
  2. mmg cantik template ni..hari tu pun guna kejap hehe

    ReplyDelete
  3. The template of your blog seriously memang cool. Headernya pun nampak smart dan matching dengan warna blog ni. :)

    ReplyDelete
  4. Cantik dan kemas!

    Singgah sini & follow :)

    Aerill Hassan

    ReplyDelete
  5. Terima Kasih atas kunjungan dan follow :) Faiq sudah followback n bals kunjungan

    ReplyDelete
  6. nice look. macam orangnye. eh! hahahaha

    ReplyDelete
  7. jemput singgah ke laman blog pokucu.com , sekian terima kasih ...

    ReplyDelete
  8. waahhh lagi lawa dr sy design .. overall mmg cantik dan simple :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe biasa biasa je.. btw terima kasih:)

      Delete
  9. rasanya dah okay dah yang ni, simple dan ringan :D

    ReplyDelete

@way2themes