December 2014 - Faiq Najmi

30 December 2014

Segmen #5AplikasiAndroidPilihanSaya
December 30, 20141 Comments
Assalamualaikum,

Today Faiq nk kongsi dgan korang aplikasi pilihan Faiq yg x rugi download. Tpi x tau la bg korg rugi ke x? Terpulang diri sendiri. Untuk kali ni Faiq akan share 5 Aplikasi Pilihan Faiq antaranya:-

1. Waktu Solat Malaysia


Details: Kita boleh tahu bila masuk waktu solat . Kita boleh membaca YASSIN di dalam App ni. Boleh tgok arah kiblat x kira dimana kita berada.


2. Youtube

Details: App ni bagi saya sgat best sbb boleh tgok video favourite kita x kira kat mane pon kita berada.

3. Retrica


Details: App ni untuk selfie sgat best sbb effect dia bnyak.

4. Waze


Details: App ni sgat berguna untuk saya dan korang sbb app ni kalau kita x tau arah nk pegi ke mana-mana destinasi anda hanya search tempat tu. Automatic dia akan bawa anda.

5. Whatsapp


Details: Faiq rase korang dah tau ape function bende ni. So x yah la Faiq nak terangkan. Hehehehe.. :)


Tagged blogger:

Reading Time:

28 December 2014

Majlis Perkahwinan Kamarul&Farah
December 28, 20140 Comments
Assalamualaikum, hai . Start ari Jumaat smpai hari Ahad(ari ni) . Faiq busy dgan persiapan wedding maksu Faiq (Norfarahin Bt Hj Dzimyati) . Tahniah Faiq ucapkan untuk Uncle Kamarul dgan Auntie Farah. Moga bahagia hingga ke jannah keyh.. Moga dapat anak ramai. Hehehehe. Btw Alhamdulillah majlis perkahwinan korg brjalan dgan lancar. Senyum selalu jgan muram je. K ahh bye.












Reading Time:

14 December 2014

Reunion SKSL 2012
December 14, 20140 Comments
Assalamualaikum, hai ni faiq post gmba td REUNION SKSL 2012 kat KFC Sg Besar. Rasa happy giler sbb dapat jmpe kawan lme, dah lain sgat muka mereka. HAhaha . Btw x best sgat sbb x sporting. Semua malu2 kucing. Bdak perempuan smbg sendri lelaki smbg sendiri. Hahaha. Tpi rasa happy gak la. Dh dpt lpas rindu dkat diorg. Ad yg makin comel, cantik, hensem. K lah stop kat sini je ty smbong dgan post yg lain. Bye
Reading Time:

03 December 2014

Kejadian Di Parit 9 Sg Besar
December 03, 20140 Comments
Assalamualaikum, td saya telah di khabarkan ad kejadian di Parit 9 Sg Besar, Selangor Darul Ehsan. Sepasang kekasih yang akan bernikah bulan depan ditemui mati berpelukan dalam tali air di hadapan Sekolah Kebangsaan Seri Bahagia Parit 9 Timur, Sungai Besar, dekat sini pagi tadi.
Mangsa dipercayai lemas dalam tali air itu selepas motosikal dinaiki mereka terbabas semalam.
Ketua Polis Ibu Pejabat Polis Daerah Sabak Bernam Superintendan Nor Azmi Isa berkata, mayat pasangan itu ditemui 8 pagi tadi oleh orang awam.
Menurutnya, kedua-dua mangsa menaiki motosikal dan dipercayai terbabas sebelum masuk ke tali air berkenaan ketika hujan lebat semalam.
Beliau berkata, mangsa dikenali Intan Norliyana Mohammed, 18, dari Parit Changkat dekat sini dan Mohammad Azizul Ariffin, 21, dari Kampung Baru Nelayan.
Menurutnya, keluarga Mohammad Azizul membuat laporan polis melaporkan kehilangannya 9.30 malam tadi.
Difahamkan kedua-duanya akan bertunang bulan ini dan mendirikan rumah tangga bulan depan.






Takziah buat keluarga mangsa. Al Fatihah.
Reading Time:
Gegar Vaganza Kembalikan Populariti Artis Senior
December 03, 20140 Comments



Assalamualaikum, apa khabar lama dah x update blog ni. Penyertaan artis-artis senior menerusi program baharu Astro Ria iaitu Gegar Vaganza bukan mahu merendah-rendahkan kredibiliti mereka sebaliknya bertujuan mengembalikan kegemilangan masing-masing.

Juara Gegar Vaganza akan membawa pulang wang tunai RM100,000 dan naib  juara akan menerima RM30,000.
Manakala tempat ketiga dan keempat masing-masing akan menerima wang tunai sebanyak  RM15,000 dan RM5,000.
Gegar Vaganza akan bersiaran bermula 16 November ini setiap Ahad, pukul 9 malam di saluran Astro Ria (104) dan Maya HD (135).






Program ini dihoskan oleh Nabil Ahmad dan Jihan Muse.
Reading Time: